Reiki

Sinds 2007 geef ik yoga les. In de les raak ik mensen aan wanneer ik ze begeleid in de houding. Ik kreeg vaak te horen dat ik iets bijzonders doe met mijn handen. Mijn handen werden warm en spanning vloeide weg. Na een paar jaar besloot ik mij te laten inwijden in de Reiki. Zo kreeg ik mijn Reiki 1 en Reiki 2 en heb hiermee ervaren dat mijn handen steeds warmer werden en ik mensen echt van spanning af kon helpen. Uiteindelijk ben ik in 2017 Reiki master geworden en behandel met veel liefde en plezier mensen in mijn praktijk of bij hen thuis.

Reiki vindt zijn oorsprong in Japan. Ik werk volgens de methode van Sensei Usui. Hij ontdekte deze manier van energie doorgeven in 1922 heeft en is velen gaan leren dit ook te doen. Het woord Reiki zegt letterlijk wat het doet. ‘Rei’ betekent universum en ‘ki’ betekent kracht of energie. Je geeft universele energie door wanneer je iemand met Reiki behandelt. Het is anders dan handoplegging waar men eigen energie aan een ander geeft. Met Reiki wordt energie doorgegeven, wat als voordeel heeft dat het altijd zuiver is en er oneindig veel is om te geven.

Reiki haalt spanning weg. Het ontspant lichamelijk en emotioneel energetisch. Het is dan ook goed om te helpen bij spanningsklachten in het lichaam en bij stress. Reiki is ook altijd een heerlijk moment voor jezelf en dus goed zorgen voor jezelf. Dat verdient toch iedereen. Bij ziekte of ernstige klachten is het slechts ondersteuning voor het volgen van reguliere medische hulp, dus laat het nooit een arts vervangen in dergelijke situatie.

Reiki Behandeling:
Ik geef Reiki vaak als ondersteuning bij mijn natuurgeneeskundige behandelingen, maar geef ook Reiki als behandeling op zich. In mijn praktijk is een behandeltafel waar je heerlijk ontspannen behandeling kan ontvangen. Ik kan mijn tafel ook meenemen naar jou thuis, wanneer je niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Ik kom bij mensen thuis, in ziekenhuis of verzorgingshuis.

Reiki Cursus:
Op vraag geef ik de cursus Reiki 1, Reiki 2 of Reiki 3 met bijbehorende inwijdingen in mijn praktijk. De datum spreken we samen af.